Animalul de companie și vacanța?

O vacanță poate fi relaxantă cu adevărat numai dacă toată lumea se poate destinde și distra. Proprietarii de câini și pisici știu că în planurile de concediu în familie trebuie să includă și animale de companie.

Petissimo

Când animalul de companie te însoțește în vacanță

Mulți oameni cred că nu pot să-și lase animalul de companie singur nici măcar pentru o zi. Și oricum, uneori, și el merită câteva zile de relaxare alături de întreaga familie. Dacă dorești să îți iei câinele sau pisica cu tine, sunt câteva lucruri la care te poți gândi, planifica și organiza în avans.

În primul rând, discută cu toți membrii familiei dacă vor rezista toată perioada concediului, dar și călătoria dus-întors. Probabil trebuie să luați în considerare mai multe pauze dacă drumul este mai lung.  Dacă transportul se face cu mijloacele de transport în comun, merită, de asemenea, să verificați regulile relevante.

De asemenea, să iei în considerare cât de bine și confortabil se va simți răsfățatul tău la destinație. Va avea suficient spațiu liber pentru a se deplasa, cât de confortabil va fi climatul pentru el și cum îi poți asigura regularitatea meselor.

Dacă aveți o soluție sigură la fiecare dintre criteriile enumerate mai sus și rămâi la planul în care patrupedul tău te va însoți, atunci nu există nici un obstacol pentru el sau ea să se alăture echipei. Dacă, pe de altă parte, confortul său nu este neapărat rezolvat, va fi mai bine să cauți o altă soluție.

Când răsfățatul familiei rămâne acasă

Casă dulce casă. Nu numai noi, oamenii, simțim acest lucru multe ori. E și cel mai confortabil mediu pentru un câine sau o pisică. Este locul în care se simte în siguranță și unde cunoaște fiecare colț. Tocmai de aceea poate fi soluția ideală, dacă animalele de companie rămân acasă în timpul vacanței. În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să căutați un proprietar de înlocuire pentru el.

 

Dacă ai o persoană în familia ta, în cercul de prieteni sau în cartier pe care animalul tău de companie o cunoaște și o acceptă, poți cere ajutor. Această soluție te va liniști, la urma urmei îți lași animăluțul în mâini sigure acasă.

Dacă, pe de altă parte, nu ai o persoană care să aibă grijă de animalul tău la capacitate maximă, te poți orienta către un ajutor profesional.  În ziua de azi există organizații care angajează persoane calificatesă te înlocuiască temporar și este o soluție complet fiabilă.

Ca parte a serviciului, proprietarul temporar poate vizita acasa în fiecare zi câinele sau pisica pentru a-i oferi hrană și apă, pe de o parte, și, pe cealaltă, să se ocupe de aceasta câteva ore. Nu vă faceți griji, în zilele noastre aceasta este o soluție dovedită și funcțională.

Când în timpul vacanței, animalul tău de companie va petrece timpul în altă parte

Dacă, pe de altă parte, nu dorești ca cineva străin să intre în casă în timpul absenței tale, poți căuta o cazare temporară pentru cățelușul sau pisoiul tău. În primul rând poți lua în calcul pe cineva apropiat să îl primească  pentru câteva zile.

Și dacă nu îți rămâne nimic altceva, poți găsi o casă temporară, o pensiune pentru câini, cu o scurtă căutare pe internet, unde își poate petrece propria vacanță în mâini profesionale, printre oameni competenți.