Călătoria câinelui cu mașina

Călătoria câinelui cu mașina

Siguranța este cel mai important lucru atunci când conduceți alături de un câine, așa că sunt necesare reguli și poate fi nevoie de unele accesorii pentru siguranță.

LG
Lukács Gabriella 2021 May, 07

Călătoria câinelui cu mașina

Astăzi, majoritatea câinilor trăiesc alături de oameni ca membri cu drepturi depline ai familiei, nu doar ca animale de companie. Prin urmare, acum este cel mai firesc lucru din lume să îi luăm în vacanță, în excursii, la petreceri în grădină, pe plajă, mai ales dacă avem și o mașină în familie.

Câine în mașină
Câine la volan

Reguli în mașină

Este foarte important să aveți reguli pentru animalul dumneavoastră de companie încă de la primele călătorii cu mașina. Câinii care sunt scoși la plimbare cu mașina în mod regulat iubesc mașina. Cu toate acestea, este foarte important ca aceștia să poată călători într-un mod disciplinat și relaxat. La fel cum le explicăm copiilor ce se poate și ce nu se poate face în mașină (să pună centura de siguranță,  să nu se aplece pe geam), trebuie să îi învățăm și pe prietenii cu patru picioare cum să se comporte în mașină.

Călătoria cu câinele
Transportul câinilor într-o mașină

În mașină nu se latră

Oricine a avut un câine care a lătrat la ureche în timp ce conducea știe cât de neplăcut este, ca să nu mai spunem că poate provoca accidente. În cazul în care câinele este predispus să latre în timp ce conduceți, trebuie să îl antrenați să nu o facă.  Să alegeți o oră pentru antrenament. Găsiți o zonă liniștită, unde nu este prea mult trafic și nu veți deranja pe nimeni dacă trageți pe dreapta de câteva ori.  Ca în cazul tuturor interdicțiilor, trebuie să fim consecvenți în dresaj.  Dacă animalul dumneavoastră de companie începe să latre și devine prea agitat, spuneți-i o singură dată (nu mai mult de o dată, deoarece acest lucru nu va face decât să diminueze greutatea cuvântului de interdicție) cu fermitate "Stop" sau "Nu" sau "Liniște", oricare dintre cuvintele pe care doriți să le introduceți pentru această interdicție. Dacă animalul de companie nu ascultă, opriți mașina, întoarceți-vă, priviți-l în ochi și repetați cuvântul cu severitate. Dacă acest lucru nu este suficient, deoarece animalul este prea agitat, atingeți-l atunci când repetați comanda. Poate fi de ajutor dacă îi spunem imediat ce să facă în loc să latre cu o comandă pe care o cunoaște deja. De exemplu, "Liniște! Șezi!". De fiecare dată când animalul de companie se descurcă bine și se așează pentru prima dată, îi puteți oferi o recompensă delicioasă sau pur și simplu îl puteți lăuda. Exersați acest lucru de câteva ori până când se obișnuiește cu comanda.

În mașină nu se sare

Cel mai mare pericol în mașină este atunci când câinele sare. El poate cădea de pe banchetă și poate distrage atenția șoferului. Puteți exersa interzicerea acestui comportament, precum și lătratul. Dacă acest lucru se dovedește a fi insuficient, puneți pe cineva să stea în spate cu câinele și să îl țină de zgardă de fiecare dată când sare, și includeți o comandă de așezat. Puteți folosi, de asemenea, o recompensă sau o atingere ori de câte ori se supune comenzii. Poate ajuta atât la încetarea lătratului, cât și la sărituri, dacă puteți opri mașina de câteva ori și îi acordați câinelui toată atenția dumneavoastră.

Nu lăsați câinele să se urce pe scaunele din față
Nu lăsați câinele să se urce pe scaunele din față

Urcarea și coborârea din mașină

Încă de la prima plimbare cu mașina, exersați când are permisiunea să urce și să coborare din mașină. Dacă sare din prima în mașină, spuneți-i "nu", dați-l jos, așezați-l și, când este calm și se uită la dvs., dați-i comanda să urce.  Nimic nu le place mai puțin câinilor decât repetarea inutilă a unui lucru atât de simplu. Așa că refacerea este de obicei o motivație suficientă pentru a înțelege rapid că este mai bine să aștepte permisiunea voastră.  La coborârea din mașină se poate aplica aceeași tactică.  S-ar putea să trebuiască să repetați prima dată de 5-10 ori cu animalul dvs. de companie, dar s-ar putea, de asemenea, să constatați că data viitoare veți avea nevoie doar de 3-6 repetări și, după câteva ori, va reuși să o facă bine de prima dată.

Câinele trebuie să aștepte permisiunea de a părăsi mașina
Câinele trebuie să aștepte permisiunea de a părăsi mașina
Articole necesare

Cu câinele în mașină

Siguranță

Siguranța este cel mai important lucru atunci când călătoriți cu animalul dumneavoastră de companie. Pentru a vă menține câinele în siguranță, puteți folosi un ham de siguranță pentru câini, cu care majoritatea câinilor se obișnuiesc foarte repede și care poate ajuta și în cazul problemei săriturilor. O altă metodă de transport este o cușcă de transport, dar este posibil ca aceasta să nu încapă în orice mașină. Pentru câinii de talie mică, un scaun auto poate fi o alternativă bună. Pentru a împiedica câinele să sară în față, puteți folosi un grilaj auto de partiție sau o plasă de separare montată în mașină. 

Curățenie

Dacă nu doriți ca mașina dvs. să fie acoperită de blană de câine și de urme de lăbuțe, puteți lua în considerare o husă de protecție pentru bancheta mașinii sau un covoraș pentru portbagajul mașinii.

Rampă

Puteți achiziționa o rampă auto pentru câinele dumneavoastră cu probleme de coloană vertebrală sau cu alte probleme de mobilitate, sau pentru un câini în vârstă, pentru a ușura urcarea și coborârea din mașină.

Siguranța proprietarului și a câinelui este cel mai important lucru atunci când călătoriți.

Saltea răcoritoare

Vara, puteți spori sentimentul de confort al câinelui dvs. folosind un covoraș răcoritor

Husky siberian în mașină
Husky în mașină

În timpul verii, asigurați-vă că nu face insolație în mașină.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii