Cât de mult poate fi dresată o pisică?

Cât de mult poate fi dresată o pisică?

Pisicile sunt considerate de mulți animale de companie independente care trăiesc în conformitate cu propriile reguli, care pur și simplu nu pot fi îmblânzite. Cu toate acestea, această idee nu este valabilă. 

Ele pot fi făcute foarte receptive la învățare cu înțelegerea, răbdarea și atenția potrivite. Tot ce trebuie să înțelegi este că funcționează diferit față de câinii, care sunt mult mai ușor de dresat.

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 15

Cheia succesului în dresaj constă în înțelegere

Pentru a dresa cu succes o pisică să facă anumite lucruri, este important să-i înțelegem mai întâi spiritul. De asemenea, trebuie să cunoaștem limitele atenției sale și factorii care o motivează.

Este important să fim conștienți de faptul că un pisoi nu va fi deschis pentru antrenamnet timp de ore întregi. Pur și simplu nu vom putea să-i menținem atenția atât de mult. Este mult mai probabil ca doar zece minute să fie suficiente.

Așa putem motiva animalul de companie să învețe

În ceea ce privește motivația, va fi cel mai potrivit să folosești laude. Când pisoiul face ceea ce îi ceri, îl răsplătești pentru dexteritate cu cuvinte amabile, mângâieri. Dacă vrei să experimentezi, îți poți încerca norocul chiar și cu o recompensă delicioasă.

Cu toate acestea, gustarea nu aduce randament pozitiv la toate pisicile. Cu toate acestea, pur și simplu nu putem ignora recompensa dată sub formă de laudă. În acest fel, pisica dezvoltă feedback pozitiv. Dacă va face ceea ce îi cerem, cu siguranță trebuie răsplătit.

Cum ar trebui învățată o pisică să mențină curățenia în casă?

La o vârstă fragedă, aceasta este o sarcină relativ simplă, dar cu o atenție adecvată, nu este o misiune imposibilă pentru un animal de companie mai în vârstă.

În acest sens, este important să știm că pisicile încearcă instinctiv să-și ascundă fecalele. În cazul unei pisici ținute în apartament, poate că nici nu trebuie să spunem ce neplăceri poate presupune acest lucru.

Pentru a elimina acest lucru, pisoiul poate fi obișnuit să folosească litiera. Acest lucru va face și mai ușor să-l determini animalul de companie să își facă lucrurile mai mici și mai mari folosind atitudinea potrivită.

Ar trebui să fii mereu atent și atunci când patrupedul începe să adulmece sau se pregătește să se ghemuiască, pune-l repede pe tava cu nisip. Dacă reușești să sistematizezi acest lucru chiar de la început, după un timp întregul proces nu va mai necesita intervenția ta.

Poate fi învățată o pisică și alte lucruri?

Răspunsul este un da răsunător, totul este doar o chestiune de conștientizare, atenție și bineînțeles răbdare. Desigur, este o idee bună să te concentrezi asupra activităților care îți pot aduce beneficii, precum și animalului tău de companie.

Acesta ar putea fi cazul, de exemplu, atunci când pisica învață să meargă cu lesa sau folosind un ham. Acest lucru ne face mai ușor să o protejăm de câini sau alte animale fără stăpân în timpul unei plimbări împreună. 

Este foarte important să rămânem răbdători în timp ce învățăm să mergem împreună. Încărcăm treptat și, atunci când observăm semne de oboseală, o ridicăm și îi oferim puțină odihnă.

Desigur, să nu uităm de puterea motivantă a cuvintelor de laudă. Recompensează fiecare mișcare inteligentă, deoarece poate adăuga o motivație suplimentară răsfățatei tale.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii