Ce ar trebui să facem dacă găsim un pisoi?

Ce ar trebui să facem dacă găsim un pisoi?

Văzând un pisoi gemând amar, flămând, tremurând și singurel, poate frânge inima chiar și unui bărbat. Pur și simplu nu putem lăsa micul animal în acele condiții, incapabil să aibă grijă de el însuși, învârtindu-se acolo, așa că este foarte important să știm ce să facem în acel moment.

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 15

Asigură-te că într-adevăr este o pisicuță singură

Înainte de a face ceva, încercă să evaluezi corect situația. Se poate observa cu ușurință dacă ave, în față un rătăcit pierdut din apropiere. Un gemet cu voce subțire ne poate face cu ușurință să simțim ca un animal este în dificultate, dar poate fi chiar înșelător. 

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea pisoilor fac adesea sunete similare. Este posibil ca mama să nu fie departe, să fi mers doar după mâncare. Deci, să nu ridicăm animalul găsit dintr-odată, ci să acordăm puțin timp și să ne asigurăm de situația reală cât mai exact posibil. 

Dacă vrei cu adevărat să ajuți, așteaptă o jumătate de oră pentru a vedea dacă mama sau proprietarul pisoiului se întoarce. Între timp, fii atent și la sănătatea sa. Cât de strălucitor este blana? Cum sunt ochii sau cum arată coastele tale?

Dacă pisoiul arată practic în stare bună, atunci își trăiește cu siguranță viața de zi cu zi în condițiile potrivite, iar în momentul acela doar e ratăcit. În orice caz, dacă ai posibilitatea, nu ar fi rău să găsești, chiar și temporar, un mediu sigur pentru micul blănos.

Pentru un pisoi cu probleme cauți un refugiu sigur

Gândind în mod responsabil, în nici un caz nu lăsă un animal de companie găsit să hoinărească pe stradă singur și neprotejat. Dacă găsești condițiile de acasă potrivite, îl poți lua chiar și la tine pentru câteva zile.

Dacă acest lucru nu este posibil din cauza unui animal de companie existent sau a naturii apartamentului tău, întreabă-ți și prietenii. Sperăm că vei putea găsi pe cineva care va fi fericit să găzduiască pisoiul singuratic pentru o perioadă scurtă de timp. 

Odată ce ai găsit o soluție temporară de adăpost, poți încerca să-i găsești stăpânul. Unul dintre cele mai eficiente instrumente în acest scop poate fi social media. Cu câteva căutări, poți găsi cu ușurință grupuri de Facebook despre câini și pisici dispăruți, unde ar trebui să postezi locația și circumstanțele găsirii pisoiului împreună cu câteva fotografii.

Desigur, putem împărtăși aceste date prin propriul nostru profil, sporind și mai mult șansele de a-i găsi gazda. Dacă avem capacitatea pentru aceasta, poți plasa, de asemenea, câțiva fluturași în apropierea locului în care ai găsit pisoiul, oferind informațiile de contact.

Dacă căutarea nu dă rezultate

Dacă proprietarul pisoiului nu apare după câteva zile, atunci va trebui să decizi ce se va întâmpla cu micul patruped. Fie că pisica este găzduită temporar la tine sau la o cunoștință, în loc de o soluție temporară, trebuie să faci un plan pentru pe termen lung.

Cea mai simplă opțiune este ca animalul să rămână în locația actuală. Asigură-te că îl duci la un veterinar și examinează-l cu atenție. Dacă nu ai avut încă un pisoi, cere sfaturi și despre creșterea și îngrijirea adecvată. Între timp, este probabil să își găsească loc și în inima ta, astfel încât un eveniment neașteptat poate duce chiar la o schimbare pozitivă.

Desigur, acest lucru nu este întotdeauna posibil. Poți vizita  adăposturi, case de animale și alte organizații caritabile din apropiere care ar putea să facă loc pisoiului tău. Nu renunța la încercări, chiar dacă nu reușești din prima.

 

În cazul puilor de pisică, situația este de obicei mai ușoară, deoarece este chiar mai ușor să îi oferi condițiile potrivite.

Termékajánlónk:

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii