Cinci sfaturi pentru alegera hranei câinilor

Cinci sfaturi pentru alegera hranei câinilor

Câinii fac parte din viața noastră de zi cu zi, au devenit membri ai familiei. Este foarte important ce fel de mâncare le oferim. Bolile sunt adeseori prevenite cu ajutorul unei diete bine concepute. Cu toate acestea, există o mulțime de produse în magazine, așa că trebuie să analizăm foarte atent care dintre ele sunt cel mai potrivite pentru răsfățatul nostru.

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 14

1. Verificați ambalajul!

Producătorii trebuie să includă toate informațiile relevante cu privire la ambalajul produselor. Informații foarte importante sunt compoziția, ce aditivi conțin, data de expirare și cantitatea zilnică recomandată. Alimentele foarte ieftine nu conțin ingrediente de calitate, așa că prețul poate fi un fel de punct de plecare. Carnea ieftină este suc diluat! Alegeți numai hrană câini completă și echilibrată din punct de vedere nutrițional pentru animalul dvs. de companie!

2. Ce hrană pentru câini să NU cumpărați!

În niciun caz nu trebuie să cumpărați alimente care nu oferă informații detaliate despre compoziție, perioada de valabilitate și cantitatea de hrănire! Informațiile incomplete pot arăta că aproape toate procentele sunt proteine. Trebuie să verificați ce tip de carne, legume sau plante conține hrana. Mulți au observat faptul că câinii lor preferă să mănânce un produs de calitate extrem de scăzută. Acest lucru se datorează faptului că conțin potențiatori de aromă artificială și care nu servește neapărat sănătatea câinelui!  Nici noi nu mâncăm doar bomboane, ciocolată sau tort tot timpul, doar pentru că are cel mai bun gust. O dietă sănătoasă include și legume sau condimente! Alegeți întotdeauna dieta potrivită pentru vârsta câinelui. Hrana pentru câini adulți nu este potrivită pentru cățeluși și invers.

3. Care este compoziția ideală?

Dieta ideală pentru un câine este o proporție echilibrată și adecvată de proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale și fibre. Dacă predomină una sau alta, poate provoaca obezitate, scădere în greutate, boli și alte probleme de sănătate. Componentele esențiale ale dietelor sunt proteinele, grăsimile, carbohidrații, mineralele și vitaminele. Animalele nu sunt capabile să-și acumuleze rezerve de proteine ​​și, prin urmare, au nevoie de un aport constant de proteine. Animalul absoarbe mai puțin dintr-o dietă energetică ridicată, deci trebuie să crească conținutul de proteine. Deci pentru hrană, următoarele raporturi de compoziție sunt ideale: 

- proteine ​​brute: 18-20%

- grăsime brută: 8-13%

- fibre brute: 2-4%

- cenușă brută: 4-8%

Nevoile nutriționale ale câinelui sunt diferite, iar mesele zilnice trebuie adaptate în funcție de stadiul de viață, greutatea, pofta de mâncare, nivelul de activitate și sănătatea. Puii au cerințe diferite decât câinii adulți; rasele mici sunt diferite de rasele mari; câinii activi au nevoie de mai multe calorii decât cele sedentare. Alegeți brand-uri care oferă sortimente care să țină cont de cerințele nutriționale individuale ale câinelui dvs.

4. Hrană uscată sau conserve?

Ambele forme sunt recomandate pentru hrănirea câinilor, dar consumul singur nu este suficient pentru corpul câinelui, așa că merită să-l oferiți mixt, în special cățelușilor mofturoși.

Iată ce trebuie să știți despre hrana uscată și conserve.

Conservele sau hrana umedă: hrana umedă câini este o sursă excelentă de mese hidratante. Deci, dacă câinele dvs. nu bea suficientă apă în timpul zilei, hrana umedă poate ridica nivelul de hidratare în corpul său. În plus, hrana umedă conține mai puține calorii decât cea uscată, chiar și cu aceeași mărime de porție alimentară.

În ceea ce privește condițiile de sănătate, câinii cu probleme dentare vor găsi mâncare umedă mult mai ușor de consumat decât cea uscată.  Cu toate acestea, produsele alimentare din conserve pot provoca probleme dentare, cum ar fi respirația urâtă, carii dinților, etc.

De asemenea, își pierde majoritatea nutrienților dacă conserva a fost deschisă mai mult timp. Dacă știți că câinele dvs. o va consuma imediat, hrana umedă proaspăt pusă în bol, este o alegere bună.

Hrana uscată: hrănirea câinelui cu crochete uscate este cel mai curat și mai convenabil mod! Puteți menține hrana afară timp de câteva ore, fără să vă faceți griji cu privire la alterare sau acumularea bacteriilor. Hrana uscată pentru câini vine în diferite dimensiuni de crochete, pe baza factorilor dentari.

Textura aspră a crochetelor ajută, de asemenea, la îngrijirea dentară, deoarece curăță bacteriile și murdăria de pe dinți în timp ce mestecă.

5. Supravegheați-vă câinele!

Nutriția contribuie foarte mult la sănătatea prietenilor patrupezi, chiar și a proprietarului. Blana unui câine sănătos este strălucitoare și cade doar puțin. Sunt energici. Dacă nu vă vedeți câinele astfel, probabil că nu absoarbe nutrienții de care are nevoie. În acest caz, merită să alegeți o altă dietă.

Produse recomandate:

Image Description
Image Description
Image Description
Petissimo

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii