Cum creștem un câine în apartament

Cum creștem un câine în apartament

A avea un câine în casă nu mai este de mult o decizie proastă, cu condiția să o facem în mod responsabil.

În acest articol îți prezentăm câteva reguli nescrise de păstrare a câinilor într-un apartament, dar și câteva rase pentru care un cămin al unei familii călduroase poate oferi condiții confortabile.

 

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 15

Ținerea unui câine într-un apartament este o mare bătaie de cap?

Argumentul adus adesea împotriva a avea unui câine într-un apartament este că „un câine are nevoie de o grădină pentru a fii liber”.

Este indiscutabil că această afirmație este valabilă în multe situații. Cu toate acestea, nu trebuie generalizat. Putem prezenta câteva argumente întemeiate cu privire la motivul pentru care un patruped  se poate simți bine foarte bine și într-un apartament din bloc.

În primul rând, nu toate rasele de câini au o mare nevoie de mișcare și o activitate sporită. Este posibil să aibă nevoie de cel mult două plimbări pe zi, iar apoi să doarmă ore întregi în culcușu lor confortabil. Un cățeluș ținut într-un apartament poate petrece mai mult timp cu iubitul său proprietar și poate fi mult mai implicat în evenimente de familie. Poate fii acolo la vizionarea unui program de televiziune în familie, asista la conversații și să se simtă în siguranță. În plus, căldura casei oferă protecție împotriva intemperiilor vremii, de frig sau ploaie.  

Daca luăm în considerare aceste aspecte, un apartament poate fi un loc bun de locuit pentru cățeluși. Desigur menținerea armoniei pe termen lung necesită, de asemenea, o atenție regulată din partea proprietarului.

Să nu uităm, a avea un câine aduce și responsabilități

În orice situație, a avea un câine este permisă numai cu o atitudine responsabilă, chiar și atunci când vine vorba de a-l ține în apartament. În consecință, creați un mediu pentru membrul blănos al familiei, unde să se poată simți confortabil.

Să nu uităm de regularitatea plimbărilor zilnice, indiferent dacă e cald, frig sau plouă. Imediat după trezire dimineața, acesta ar trebui să fie unul dintre primele lucruri de făcut, cel puțin încă o dată la sfârșitul zilei. Acest lucru se datorează faptului că prietenul nostru cu patru picioare trebuie să se miște în mod regulat și trebuie să-și facă și treburile mai mici și mai mari. Desigur, acest lucru poate fi uneori obositor, dar în același timp, dragostea fidelă a cățelușului ne recompensează pentru tot acest efort.

Asigurați-vă că câinele dvs. respectă regulile nescrise ale vieții într-un apartament. În calitate de proprietar, este responsabilitatea noastră să nu ne deranjăm vecinii.  

Totul este doar o chestiune de a acorda atenție și timp. În calitate de proprietar grijuliu, dedicăm timp și energi creșterii cățelușului și îi oferim îngrijirea pe care o așteaptă de la noi. Dacă ne ocupăm suficient și îi angajăm energia într-o direcție potrivită, el ne va mulțumi eforturilor noastre cu un comportament corespunzător.

Să luăm în calcul și faptul că nu toți vecinii vor accepta prezența animalului nostru de companie. Trebuie să învățăm, de asemenea, să tolerăm nevoile celor din jur și să încercăm să nu tulburăm liniștea nimănui.

 

Rase de câini care se simt deosebit de confortabil în apartament

Pentru unele rase de câini, va fi mult mai probabil ca mediul din apartament să fie un habitat ideal pentru ei. În special, rasele  cu o mobilitate mai mică și de talie mai mică pot fi o alegere bună pentru viața în apartament.

Acesta este și cazul mposului, de exemplu, care, pe lângă natura sa liniștită și calmă, încearcă să-și petreacă fiecare minut cu proprietarul său, așa că îi va plăcea să stea înăuntru. Buldogul, care este un leneș faimos, este mulțumit cu mai puține plimbări pe zi.

Datorită naturii lor prietenoase cu oamenii și extrem de afectuoase, nu este o greșeală luarea în considerare a unui chihuahua, pudel sau poate Yorkshire Terrier, dar se pot oferi condiții ideale într-un apartament și unui mic teckel minunat.

Desigur, există întotdeauna excepții în rândul raselor mai mari cu mai multă nevoi de mișcare. În orice caz, datorită caracteristicilor lor, rasele de câini enumerate mai sus oferă o alegere absolut câștigătoare pentru a avea un membru patruped în familie.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii