Cum îngrijim dinții pisoiului nostru?

Cum îngrijim dinții pisoiului nostru?

Pisoii sunt prădători, deci este foarte important ca dinții lor să fie puternici și sănătoși. Cei mici se nasc fără dinți. La aproximativ două săptămâni, încep să crească primii dinți de lapte, în total vor fi 26. Înlocuirea dinților începe la vârsta de 3-4 luni și până la vârsta de opt luni vor avea 30 de dinți permanenți.

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 15

Dinți sănătoși, stare bună de sănătate

Dacă pisoiul tău are tartru pe dinți, poate provoca gingivită. Gingivita este începutul inflamației cavității bucale, care poate afecta foarte mult calitatea vieții pisoiului. Inflamația cavității bucale afectează, de asemenea, ficatul, rinichii și inima pisoiului. Prin urmare, este foarte important să iei în serios problema tartrului și să începi să o tratezi cât mai curând posibil. Desigur, cea mai bună metodă este întotdeauna prevenirea.

Inspecție regulată

Este important să verifici des dinții animalului de companie. Tătarul nu este greu de recunoscut. Dacă vezi în jurul dinților un material asemănător unei plăci maro-gălbui pe care nu îl putem îndepărta cu o periuță de dinți, înseamnă că este tartru.

De multe ori această problemă rămâne invizibilă. În cazul în care respirația pisicii este urât mirositoare, atunci s-ar putea să fie din cauza tartrului, și în acest caz trebuie să consultați medicul veterinar.

Tartrul nu îl putem elimina noi acasă, dar medicul veterinar o poate face cu ușurință. De obicei pentru eliminarea tartrului, animalul trebuie calmat, pentru că eliminarea se face cu instrumente care oscilează rapid, fapt care este tolerat greu chiar și de către animale calme, disciplinate.

Prevenirea

Pentru toate bolile, prevenirea este primordială. Cel mai bine este să începi să îți obișnuiești pisica cu îngrijirea orală de la o vârstă fragedă. Poți cumpăra animalului de companie o pastă de dinți specială și o periuță de dinți pentru pisici. Nu folosi niciodată pastă de dinți pentru oameni, deoarece acestea pot conține substanțe dăunătoare pisicilor.

De asemenea, putem face multe pentru sănătatea dinților pisoiului nostru chiar și în timp ce îl recompensăm. Există gustări și recompense care vor curăța dinții în mod natural. Există chiar și hrană special concepută pentru a preveni bolile dentare ale pisicilor.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii