Curiozități despre câinii care caută droguri

Curiozități despre câinii care caută droguri

Câinii care caută droguri pot da multe dureri de cap organizațiilor interlope, iar autoritățile le pot atribui volume mari de capturi. Rolul lor în limitarea eficientă a traficului de droguri este real. Toate acestea se datorează mirosului ascuțit al acestora, nivelului ridicat de inteligență și receptivității lor la învățare. După un timp suficient și prin preocupare aproape orice câine poate deveni un detectiv bun Prin urmare, în acest articol, împărtășim câteva fapte interesante despre patrupedele care caută droguri.

 Petissimo
Petissimo 2020 Aug, 08

Importanța utilizării câinilor care caută droguri

Pe baza resurselor disponibile în prezent, câinii au fost implicați pentru prima dată în lupta împotriva traficanților de droguri, în 1932,  în Egipt. Datorită eficienței și eficacității lor, aceștia au fost apoi incluși în tot mai multe locuri, mai ales în aeroporturi și la granițe.

O creștere semnificativă a numărului lor poate fi atribuită anilor 1970, când în Statele Unite s-au înființat școli pentru a oferi dresaj special câinilor. Ca rezultat al eforturilor sporite, metodologia instruirii și drasajului s-a îmbunătățit mult și, ca urmare, autoritățile competente au reușit să oprească mai multe transporturi de stupefiante.

Antrenarea unui câine care caută droguri

Bineînțeles, nici un câine nuva deveni peste noapte un căutător de droguri. Antrenamentul durează cu siguranță luni de zile, de multe ori obositor, dar cu rezultate importante.

Prima sarcină pentru patruped este să recunoască și să semnalizeze dacă există un medicament de orice formă în apropierea lor. Semnalul în sine poate fi prin zgâriere, se culcă sau latră.

Când acest lucru îl face deja cu încredere, poate trece la etapa următoare. Adică, câinele trebuie să recunoască diferite medicamente, în diverse ambalaje sau să le găsească în locuri bine ascunse, neașteptate. Poate că nu trebuie să spunem, dar în întregul antrenament, acest pas este cel mai greu.

Când patrupedul este capabil să identifice și să diferențieze diferite pulberi și alte droguri, atunci poate începe și activitatea.

Ce rase pot fi potrivite pentru această sarcină?

Poate fi un bun căutător de droguri un câine care are inteligența potrivită, este deschis învățării și, desigur, are mirosul potrivit. Așadar, am putea spune, de asemenea, că, cu o muncă și o atenție adecvată, se poate forma un căutător de droguri abil din aproape orice cățeluș.

Desigur, sunt rase care sunt utilizate destul de des în acest scop. Exemple sunt Labrador Retriever, Dobermann, Ciobanescul German, Airedale Terrier, Schnauzer, Rottweiler sau chiar Fox Terrier.

Indiferent de rasă, valoarea unui căutător de droguri cu adevărat de încredere este inestimabil, la urma urmei, poate fi un ajutor foarte serios în lupta împotriva traficului ilegal de droguri.

Câini celebri care caută droguri

Desigur, există un număr mare de câini celebri în căutare de droguri. Australianul Louie, de exemplu, a ajutat la descoperirea a cel puțin 20 de milioane de dolari în droguri ilicite în timpul mandatului său de opt ani. Nu e de mirare că în cele din urmă a reușit să se retragă cu laude ministeriale.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii