De ce o pisică cade întotdeauna în picioare?

De ce o pisică cade întotdeauna în picioare?

Pisicile pot fi considerate ca acrobați cu blană în lumea animalelor.  Sunt rapizi, grațioși și, oricât de sus ar cădea, aproape fără excepție, ajung mereu în picioare. Dar care este secretul lor, cum o fac?

Această abilitate fascinantă de aterizare precisă este opera întâmplării, magiei sau o înzestrare naturală extrem de utilă? Datorită științei, nu mai o enigmă în faptul că aceste creaturi blănoase, cu patru picioare, sunt aproape întotdeauna capabile să aterizeze perfect, aterizând pe lăbuțele lor. Secretul constă în compoziția corpului pisicilor și a simțului lor de echilibru extrem de fin. 

 Petissimo
Petissimo 2020 Aug, 06

Simțuri agile, construcție meticuloasă

Coloana vertebrală a pisicilor conține 7 vertebre cervicale, 13 toracice, 7 lombare, 3 sudate și 20-23 coccigiene. Acest lucru oferă corpurilor lor o mare flexibilitate, împreună cu un excelent simț al echilibrului, permițându-le să-și rotească corpurile în aer până când sunt în poziția ideală pentru aterizare.

Capacitatea de a corecta este, de asemenea, mult îmbunătățită de viziunea extrem de bună și de sistemul de echilibru din urechea internă. Pisicile pot folosi aceste simțuri reglate fin pentru a măsura exact cât de departe sunt de pământ. Și în ce direcție ar trebui să facă corecția de cădere.

Cum funcționează procesul?

Vizualizat în mișcare lentă permite urmărirea punct cu punct a modului în care micuții blănoși  își echilibrează corpul în timpul căderii.

Dacă pisica cade spre pământ, întoarce întotdeauna capul și piciorul din față în direcția căderii, apoi trage piciorul din spate și își mișcă spatele în direcția corectă folosind coada. 

Odată ce a reușit să-și direcționeze toate cele patru membre spre pământ, își întinde picioarele și își arcuiește spatele pentru a diminua forța cu care ajunge la pământ.

Chiar funcționează întotdeauna?

Deși reflexele pisicilor sunt extrem de ascuțite și funcționează bine, din păcate, dintr-un anumit motiv, este posibil să nu-și poată corecta corect poziția în timp ce cad. Acest lucru poate duce la răni grave, fracturi osoase sau chiar la un accidente fatale. 

De aceea, ai grijă să nu îți lăși pisoiul să urce prea sus pentru a risca să cadă. Și dacă locuiești într-un bloc cu mai multe etaje,  asigură întotdeauna ferestrele și balconul folosind instrumente adecvate, cum ar fi o plasă pentru fereastră pentru pisici, reducând astfel șansele unui accident nedorit.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii