Este mâncarea pentru pisici bună pentru câini?

Este mâncarea pentru pisici bună pentru câini?

Este mâncarea pentru pisici bună pentru câini? Care este diferența dintre hrana pentru pisici și cea pentru câini?

Cea mai importantă diferență nutrițională între hrana pentru câini și cea pentru pisici este cantitatea de proteine.

LG
Lukács Gabriella 2021 May, 05
Diferența dintre hrana pentru câini și cea pentru pisici nu este doar ambalajul

Nevoile nutriționale ale câinilor

Contrar concepțiilor greșite, câinii sunt omnivori, nu doar carnivori. Atunci când lupii vânează vânat, încep prin a mânca stomacul, care, pentru un ierbivor, este bogat în fibre vegetale, de care lupii au nevoie pentru o digestie sănătoasă. La fel și câinii.

Hrănirea câinilor
Hrănirea câinilor

Un câine nu poate trăi numai cu carne, deoarece, pe lângă faptul că îi încetinește digestia (ceea ce duce la constipație), poate dezvolta și boli de carență. În plus față de proteine, are nevoie de fibre, carbohidrați, grăsimi și vitamine. La fel și pisicile, dar în proporții foarte diferite. Celor mai mulți câini le place mâncarea pentru pisici. Foarte mult! Pentru că este delicioasă.

Dar asta nu înseamnă că este bine pentru ei să o mănânce în fiecare zi. Prea multe proteine le suprasolicită rinichii și pot avea efecte dăunătoare pe termen lung asupra rinichilor câinilor. De asemenea, au nevoie de mai puțină grăsime decât pisicile. Așadar, dacă aveți o pisică și un câine în aceeași casă, puneți mâncarea pentru pisică într-un loc în care câinele să nu aibă acces la ea. Poate cumpărați din când în când o altă aromă de hrană pentru câini, astfel încât animalul dvs. de companie să nu se plictisească de ea.

Diferența dintre mâncarea pentru câini și cea pentru pisici nu este doar ambalajul

Cerințele nutritive ale pisicilor

Pisicile sunt adevărate prădătătoare, consumând multe proteine și carne. Dacă o pisică trăiește cu hrană pentru câini, prea mulți carbohidrați îi vor încetini digestia. Prea puține proteine și grăsimi vor provoca boli grave de deficiențe și poate duce la deteriorarea organismului. Poate apărea o pierdere rapidă în greutate. Pisicile, dacă au de ales, vor alege de obicei hrana pentru pisici în locul celei pentru câini, așa că este mai ușor de supravegheat decât invers. 

Hrănirea pisicii
Hrănirea pisicii

Pentru un câine adult cu un nivel de energie și un stil de viață mediu, o hrană uscată pentru câini cu 19-31% proteine este ideală, în timp ce o pisică adultă sănătoasă are nevoie de o hrană pentru pisici cu 30-40% proteine.  Sistemele digestive ale celor două specii sunt complet diferite. Câinii au nevoie de mult mai mulți carbohidrați (30-60%) decât pisicile, dar au nevoie de o proproție mai mare de grăsimi. Atât pentru câini, cât și pentru pisici, este vorba despre necesarul de proteine, grăsimi și carbohidrați al unui animal adult sănătos. 

Aceste nevoi pot fi modificate de:

  • Boli
  • Vârsta mică
  • Bătrânețe
  • Gestație
  • Alăptare

Diete veterinare speciale, cum ar fi diete pentru rinichi, diete pentru ficat, diete pentru diabetici. Pentru aceste afecțiuni, pot și ar trebui să fie cumpărate hrană veterinară pentru animalul dumneavoastră de companie.

Hrană uscată sau hrană umedă

Majoritatea câinilor și pisicilor apreciază ocazional hrana umedă la cină. Fie că este vorba de conserve pentru câini, fie că este vorba de hrană umedă pentru pisici. Dar ar fi bine să nu se hrînească doar cu hrană umedă. Hrana uscată are mai multe substanțe nutritive decât cea umedă, care are un procent ridicat de apă. De asemenea, hrana uscată curăță dinții, în timp ce hrana umedă favorizează depunerea tartrului. Așadar, este bine să oferiți pisicii sau câinelui dumneavoastră o proporție mai mare de hrană uscată decât de hrană umedă. Ca să nu mai vorbim de faptul că este mai economic, așa că este mai convenabil pentru proprietar. Asigurați-vă că pisica dumneavoastră cunoaște mai multe arome și mărci diferite, deoarece tinde să devină dependentă de o aromă și poate respinge toate celelalte alimente.

Câtă hrană trebuie să îi dăm animalului nostru de companie?

Este bine de știut că instrucțiunile de dozare de pe ambalaj sunt doar un ghid. Nu toate pisicile de 3 kg și câinii de 26 kg sunt la fel și au nevoie de aceeași porție zilnică. Supravegheați-vă întotdeauna animalul de companie, dacă acesta ia în greutate la cantitatea recomandată reduceți doza, dacă pierde în greutate creșteți-o. 

Obezitatea

Excesul de greutate este la fel de periculos pentru animalele de companie ca și pentru noi, oamenii și pot provoca:

Probleme ale spatelui și alte probleme musculo-scheletice (aceasta este o problemă deosebită la câinii predispuși la displazie, de exemplu)

Dureri articulare

Probleme cardiace

Diabet

Deci este evident că ei nu pot mânca în mod normal hrana făcute pentru celălalt. Pisica mănâncă hrană pentru pisici, câinele mănâncă hrană pentru câini. Cumpărați de preferință hrană de bună calitate pentru ambele specii sau, dacă le gătiți, verificați-le necesarul de nutrienți. Pentru că sănătatea începe cu hrana.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii