Pisicile nu mai sunt neapărat singuratice, ba chiar pot fi prietene cu câinii

Pisicile nu mai sunt neapărat singuratice, ba chiar pot fi prietene cu câinii

Unul dintre stereotipurile legate de pisici este că sunt singuratice. Aceasta opinie se schimbă când observăm pisoii care dorm împreună într-un fotoliu sau când se joacă cu alte animale de companie. Schimbă asta teroria?

 Petissimo
Petissimo 2020 Aug, 06

Strămoșii pisicilor trăiau singuri

Este un fapt incontestabil că strămoșii pisicilor domestice au vânat singuri în pădurile din Europa și din Africa. Pe de altă parte, pisoii de astăzi caută adesea compania, se bucură să se joace, să doarmă și chiar să vâneze adesea împreună. Aceste exemple susțin schimbările asociate domesticirii care le-au făcut mai prietenoase.

Cu toate acestea, atunci când dorești să ai mai multe pisici într-o gospodărie, trebuie să ții cont de reacțiile animalelor tale de companie. Dacă dă semne de stres, probabil că se datorează naturii sale solitare. Practic, fiind credincioasă rutinei, schimbarea dietei sau prezența unui alt animal de companie o poate deruta sau întrista pisica.

Concepție greșită despre rivalitatea dintre câine și pisică?

Una dintre cele mai frecvente concepții greșite este contrastul dintre câini și pisici. Se presupune că semnele corpului cu semnificații diferite sunt cauza. Câinii, de exemplu, dau din coadă de bucurie, în timp ce pentru pisici este o manifestare a nervozității. În același timp, ambele specii comunică prin mirosuri, sunete și contact fizic direct și învață prin observații.

Potrivit cercetărilor, pot fi și prieteni

Cercetătorii israelieni au observat că, dacă cele două animale intră în contact suficient de devreme, sunt capabile să învețe, să interpreteze semnele celuilalt. Doar familiile în care cele două animale locuiau împreună au fost incluse în studiu, iar vârsta, sexul și ordinea de intrare în familie au fost luate în considerare de la prima întâlnire. Pe baza rezultatelor lor, cheia este să îți familiarizezi în cel mai devreme stadiu al vieții posibil, ceea ce înseamnă mai puțin de 1 an la câini și mai puțin de 6 luni la pisici. Trebuie menționat faptul că aceste observații nu au acoperit cazurile în care obișnuința nu a avut succes. Așadar, obișnuința pisicilor cu alte animale de companie depinde de pisoi. În unele cazuri, își desemnează propriile zone, în timp ce în alte situații își formează prietenii strânse cu noii colegi de cameră.

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii