Plimbarea câinelui în întuneric: Feriți-vă de aceste pericole!

Plimbarea câinelui în întuneric: Feriți-vă de aceste pericole!

Pe măsură ce lumina zilei scade în sezonul rece, plimbările zilnice pot avea loc adesea pe întuneric. Exercițiul este important pentru tine și prietenul tău cu patru picioare, chiar și pe perioada de iarnă, așa că nu renunța la plimbări. În același timp, nu trebuie să subestimezi riscul de a fi trecuți cu vederea de o mașină sau de un biciclist atunci când mergeți cu câinele pe întuneric. Deci, cum poți evita posibilele pericole? Avem cele mai bune sfaturi pentru a fi în siguranță.

 Petissimo
Petissimo 2020 Aug, 06

Comportamentul câinilor în întuneric

Este adevărat: câinii văd mai bine în întuneric decât oamenii. În ciuda abilităților lor, comportamentul prietenului tău blănos poate fi diferit în întuneric.

Obiectele care sunt percepute ca normale în timpul zilei pot părea înfricoșătoare în întuneric. Mai ales persoanele îmbrăcate de iarnă, care, de obicei, poartă și pălărie și eșarfă, îți pot speria câinele în întuneric. În cele mai multe cazuri, prietenul tău cu patru picioare reacționează fie cu un atac asupra fețelor ciudate, fie cu o retragere de frică. În astfel de situații ai puțin timp pentru a acționa, așa că fii pregătit când plimbi câinele în întuneric.

Pentru a preveni posibilele accidente, nu lăsa câinele să alerge liber în întuneric.

Cel mai important, asigură-te că ești pregătit pentru scenariul în care câinele fuge. Un GPS TRACTIVE îți poate oferi un plus de siguranță și liniște sufletească.

Plimbatul câinelui în întuneric: ce se poate întâmpla...

Iarna, prietenul tău cu patru picioare ar trebui să fie mai bine echipat decât vara, din cauza pericolelor potențiale care există în anotimpul rece. Principalul pericol în întuneric constă în vizibilitatea redusă, astfel că cea mai importantă regulă pe timp de iarnă este vizibilitatea. Un comportament care este normal în timpul zilei poate fi foarte periculos noaptea. Prin urmare, alegerea corectă a îmbrăcămintei și a echipamentului este esențială.

Foarte des bicicliștii, pisicile și câinii sunt implicați în accidente care se întâmplă din cauza vizibilității reduse.

Accesorii pentru câini potrivite pentru plimbatul câinelui în întuneric

Care este îmbrăcămintea și echipamentul ideal pentru plimbările cu câinele în întuneric? Aici le prezentăm pe scurt pe cele mai importante:

Zgărzile cu iluminare: asigură-te că zgarda este vizibilă, deoarece poate fi parțial acoperită de blana câinilor cu păr lung. Zgărzile pentru sezonul cu zile scurte sunt echipate cu efecte speciale, precum benzi de lumină sau lumini intermitente.

Zgărzile reflectorizante: Acest material special reflectă lumina acumulată și crește vizibilitatea câinelui atunci când mergi la o plimbare în întuneric.

Alte accesorii

Haine și hamuri reflectorizante pentru câini: în comparație cu zgărzile, jachetele pentru câini acoperă o suprafață mai mare a corpului și crește astfel vizibilitatea și mai mult în întuneric. Hainele de ploaie sau de iarnă pentru câini, în mod normal, includ și unele elemente reflectorizante.

Eșarfe reflectorizante: acestea pot fi de asemenea fixate pe zgărzi și sunt foarte potrivite pentru câinii cu blană lungă.

Lese reflectorizante: fă legătura cu câinele tău vizibilă. În acest fel, este ușor de observat de alți participanți la trafic că tu și câinele tău sunteți o echipă.

Produse recomandate pentru plimbările în întuneric

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii