Secretul torusului de fericire este o nutriție de calitate

Secretul torusului de fericire este o nutriție de calitate

Unii au drumul spre inima lor prin stomac. Acest lucru se spune de obicei despre oameni, deși este valabil și pentru animale. Mai ales pentru pisici, deoarece încrederea lor este foarte dificil de câștigat - ceea ce poate fi mai ușor de realizat prin dieta perfectă.

 Petissimo
Petissimo 2020 Oct, 15

Încă din stadiul de pisoi, nutriția joacă un rol cheie

Ca gazdă, ne putem întreba adesea dacă există cu adevărat o diferență între tipurile de hrană și dacă da, când o să o alegem pe cea potrivită și să o punem în fața pisicii noastre. La fel ca la noi, oamenii, nici animalelor de companie nu le este tot una ce hrană primesc, la ce vârstă sau ce condiție au. Atunci când alegi hrana pentru pisoiul tău, trebuie să acorzi atenție activității pe lângă etapa vieții. Gustul se dezvoltă la o vârstă fragedă, este foarte dificil să schimbi acest lucru mai târziu și nu este exclus ca o pisică să prefere să nu mănânce dacă nu i se dă mâncarea preferată. 

De ce nutrienți are nevoie pisica noastră?

Hrănirea suplimentară începe la vârsta de 5-6 săptămâni, cu hrană păstoasă - de ex. fulgi de ovăz, grâu amestecat cu conserva de lapte sau ouă - și un pic de carne. Conserve pot fi consumate de la vârsta de 3-4 săptămâni, alegeți dintre sortimentele concepute special dezvoltate pentru acestea. Când ajunge la maturitate, acordă o atenție deosebită aportului adecvat de proteine, inclusiv raportului fiecărui aminoacid. Alege o dietă care conține proteine ​​de origine animală - de exemplu de pui. Îndeplinirea nevoilor nutriționale ideale include aportul de grăsimi, minerale și prebiotice și vitamine de înaltă calitate pentru a-i menține sistemul imunitar funcțional. Putem susține funcționarea inimii și a sistemului nervos cu taurină, acizi grași omega 3 și 6, iar uleiul de somon și biotina sunt responsabile pentru strălucirea și sănătatea pielii și a părului. În general, acordă o atenție specială în ceea ce privește hrana, pentru că pisoii nu au nevoie de cantități mari de carbohidrați. Nu îi da alimente zaharoase, care conține organe crude,sau produse picante sau condimentate.

Ia în considerare condițiile speciale

Animalele cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 luni sunt hrănite de două ori pe zi, iar adulții de la vârsta de nouă luni sunt hrănite o dată pe zi. Pe lângă vârstă, acordă atenție și faptului că  gestația sau sterilizarea modifică și nevoile nutriționale. În primul caz, pofta de mâncare a animalului tău de companie poate crește semnificativ, dar ai grijă să nu se îngrășe, deoarece acest lucru poate face perioada de gestație mai dificilă. În acest caz, nevoia de nutrienți crește de aproximativ o dată și jumătate până la două ori, în această perioadă o poți hrăni de mai multe ori pe zi. După sterilizare, cantitatea ideală din dieta obișnuită este dificil de determinat cu precizie, iar obezitatea poate fi o problemă din cauza modificărilor homeostaziei hormonale. Practic, în această stare, necesitatea de energie, proteine ​​brute și grăsimi scade, dar cererea de minerale nu se schimbă. În cazul pisoilor ar trebui, de asemenea, să fie acordată o atenție specială valorii pH-ului hranei, deoarece formarea pietrelor urinare poate fi prevenită prin asigurarea unei acidități optime.

Produse:

Către magazinul online cu hrană și echipamente pentru animale de companie !

0 Comentarii