Foresto

Câine Pisică
Image Description

Cuprins

Share

Zgardă antiparazitară pentru câini și pisici Foresto®

Inodoră, rezistentă la apă și eficientă atât împotriva puricilor, cât și a căpușelor, zgarda Foresto este o metodă simplă, ușoară de a vă proteja cel mai bun prieten timp de până la opt luni. Zgarda eliberează ingredientele active treptat în doze mici, astfel încât poate proteja animalul până la 8 luni. 

Poate ucide puricii și căpușele prin contact, ceea ce înseamnă că paraziții nu trebuie să-ți muște animalul de companie pentru a-și face efectul. Există un număr de repelenți pentru purici și căpușe disponibili în magazine și fiecare funcționează puțin diferit. La produsele orale, ingredientul activ intră în sânge și agentul ucide parazitul atunci când puricii sau căpușa mușcă animalul, adică îi absoarbe sângele. Ingredientul activ din gulerul Foresto®, pe de altă parte, este distribuit pe pielea și blana animalului și este capabil să-și exercite efectul atunci când paraziții intră în contact cu produsul. Într-un cuvânt, nu este nevoie ca puricii sau căpușele să vă muște animalul.

Cum functionează?

Cele două ingrediente active integrate în matricea polimerică - imidacloprid și flumetrină - pătrund lent și treptat în pielea și blana câinelui. Datorită zgărzii, se formează un strat de protecție invizibil, care descurajează căpușele (acest lucru se numește efect respingător sau anti-nutrițional) și distruge căpușele și puricii care vin în contact cu substanța activă.

De ce să alegi Foresto®?

 • Eficiență până la 8 luni
 • Omoară și respinge paraziții înainte să muște animalul dumneavoastră de companie
 • Rezistentă la apă
 • Inodoră (fără miros)

Recomandare de utilizare

 1. Scoateți zgarda din ambalajul de protecție.
 2.  Îndepărtați orice resturi de plastic din interiorul zgărzii.
 3. Plasați zgarda în jurul gâtului câinelui sau pisicii  dumneavoastră (asigurați-vă că nu este nici prea strânsă, nici prea largă. În mod ideal, două degete ar trebui să intre între zgardă și gâtul animalului dumneavoastră.). 
 4. Introduceți capătul liber prin cataramă.  Dacă este prea lungă, tăiați din zgardă, lăsând aproape 2 cm din capătul liber care să depășească catarama.
 5. Verificați zgarda din când în când și reglați dacă este necesar, mai ales dacă este vorba de un cățeluș sau pisoi în creștere.

Atenție!

Asigurați-vă întotdeauna înainte de a cumpăra că ați adăugat  un produs original Foresto® în coș! Produsele originale sunt disponibile numai în cabinetele veterinare, farmaciile pentru animale sau magazinele de echipamente pentru animale de companie și pe Petissimo.ro.

Citiți cu atenție instrucțiunile produsului! Adresați-vă medicului veterinar pentru mai multe informații.

Întrebări frecvente

Foresto este o zgardă inovatoare care vă protejează câinele de căpușe și purici pentru până la opt luni. Aceasta înseamnă că nu va mai trebui să vă preocupe aplicările frecvente ale tratamentelor împotriva puricilor și a căpușelor și că nu există riscul de a uita să le aplicați.

Tehnologia inovatoare permite zgărzii Foresto să elibereze doze controlate, sigure din substanțele sale active, pe perioade lungi de timp. Substanțele sunt transferate pe pielea și blana animalului dumneavoastră de companie și distribuite pe întregul său corp, pentru a-l menține protejat împotriva puricilor și a căpușelor pentru până la opt luni.

Foresto conține două substanțe active: imidacloprid (care ucide puricii adulți și larvele); și flumetrin (care respinge și omoară căpușele).

Căpușele se mai pot prinde de blana câinelui, chiar dacă poartă o zgardă Foresto. Substanțele active acționează la contact, iar căpușele trebuie să se prindă de blană și/sau piele pentru a fi expuse la substanța activă. Însă, după ce s-au prins, căpușele vor cădea și vor muri în urma contactului cu substanța activă. De aceea, uneori este posibil să vedeți căpușe agățate în blana câinelui dumneavoastră.

Deoarece cea mai mare parte dintre substanțele active sunt prinse în matricea zgărzii și nu se află la suprafață, acestea nu sunt eliberate sau absorbite la roaderea zgărzii. Este posibil să apară manifestări gastrointestinale ușoare. Cu toate acestea, ar trebui să evitați ca zgarda să fie roasă, iar în cazul în care câinele dumneavoastră reușește să își plaseze zgarda în gură, probabil că este prea largă. În mod ideal, două degete ar trebui să intre între zgardă și gâtul câinelui dumneavoastră.

Este sigură pentru utilizare la căței care au vîrsta de cel puțin șapte săptămâni.

Nu. Este chiar important să o aplicați fără întârziere pentru a asigura protecția continuă a câinelui dumneavoastră.

Nu, nu înseamnă acest lucru. Foresto este inodoră, așa că nu există mirosurile neplăcute pe care le asociați de obicei cu zgărzile împotriva puricilor și a căpușelor.

Nu. Nu este necesară întinderea zgărzii pentru activare. Eficacitatea Foresto împotriva puricilor și a căpușelor este atinsă în 48 de ore de când ați pus zgarda la gâtul animalului dumneavoastră de companie.

Nu, nu ar trebui să prindeți o lesă de zgardă, deoarece forța cu care animalul de companie ar trage de aceasta, ar putea să deschidă mecanismul de siguranță. Utilizați o zgardă normală de care să prindeți lesa, pe lângă Foresto. Foresto a fost testată în detaliu cu elemente reflectorizante de siguranță, create special pentru zgărzile Bayer, dar alte articole nu au fost testate, de aceea nu sunt recomandate – mai ales dacă acoperă suprafața zgărzii.

Foresto nu trebuie să fie îndepărtată în cazul în care câinele înoată sau îi faceți baie. Substanțele active sunt conținute în matricea zgărzii și nu vor fi eliberate în apă. Sunt distribuite prin stratul de lipide al pielii și părului/blana câinelui și chiar dacă acest strat este parțial îndepărtat prin spălare, Foresto va înlocui rapid substanțele active și animalul de companie va fi protejat din nou.
Cu toate acestea, ar trebui să fie evitate expunerea intensă, prelungită la apă, sau șamponarea excesivă, deoarece pot să ducă la o diminuare a perioadei active a produsului. Studiile au indicat că șamponarea lunară sau scufundarea în apă nu duce la o scădere semnificativă a duratei de eficacitate de 8 luni împotriva căpușelor, după redistribuirea substanțelor active la nivelul blănii, în timp ce eficacitatea produsului împotriva puricilor scade treptat, începând din luna a 5-a.

Zgarda Foresto este rezistentă la apă. Rămâne eficientă după înot, după utilizarea unui șampon slab cu componente/ingrediente fără detergent sau după expunerea la ploaie sau razele soarelui. Nu este necesar să îndepărtați zgarda înainte de o partidă de înot a câinelui. În condiții normale, adică mai puțin de o baie pe lună, este eficientă până la opt luni; pentru câinii care înoată sau fac baie frecvent, durata eficacității de combatere a puricilor se reduce începând cu luna a 5-a.

Absolut. Foresto poate să fie purtată împreună cu zgarda obișnuită a câinelui dumneavoastră fără a-i compromite eficacitatea, atâta timp cât contactul cu părul și pielea este evident.

Există o posibilitate redusă ca animalul dumneavoastră de companie să dezvolte reacții ușoare, precum scărpinatul, roșeața și pierderea părului. De obicei, aceste simptome dispar după una sau două săptămâni, fără să îndepărtați zgarda, pe măsură ce câinele dumneavoastră se obișnuiește să o poarte. În unele cazuri, poate să fie recomandată îndepărtarea temporară a zgărzii, până la dispariția simptomelor. În cazuri foarte rare la câini, este posibil să apară reacții în zona de aplicare, precum dermatită, inflamație, eczemă sau leziuni și în aceste situații, se recomandă îndepărtarea zgărzii. Consultați medicul veterinar dacă simptomele persistă sau se agravează.

Cățeii cresc în mod diferit și vă recomandăm să verificați frecvent zgarda și să o ajustați, dacă este necesar. Urmăriți videoclipul de mai sus pentru a vedea cum să fixați în mod adecvat zgarda Foresto și respectați întotdeauna instrucțiunile oferite.

Vă recomandăm cu tărie să nu faceți acest lucru. Această metodă de aplicare nu a fost testată și ar putea să aibă un impact asupra nivelului de protecție de care beneficiază animalul dumneavoastră de companie. Pentru cea mai bună protecție împotriva puricilor și a căpușelor, Foresto ar trebui să fie utilizată tot timpul anului. Însă, dacă scoateți zgarda numai temporar (de exemplu, în timpul toaletării), puteați să o reaplicați fără niciun fel de probleme.

Zgărzile utilizate sau orice alte resturi ar trebui să fie eliminate în conformitate cu cerințele locale. Produsul nu ar trebui să intre în cursurile de apă.

 

O singură zgardă Foresto® vă poate proteja câinele până la opt luni. Având în vedere condițiile specifice de utilizare, după opt luni este esențial să o înlocuiți cu una nouă, astfel încât să nu existe pauze în eficiența de protecție.

Foresto nu trebuie să fie îndepărtată în cazul în care câinele înoată sau îi faceți baie. Substanțele active sunt conținute în matricea zgărzii și nu vor fi eliberate în apă. Sunt distribuite prin stratul de lipide al pielii și părului/blana câinelui și chiar dacă acest strat este parțial îndepărtat prin spălare, Foresto va înlocui rapid substanțele active și animalul de companie va fi protejat din nou.
Cu toate acestea, ar trebui să fie evitate expunerea intensă, prelungită la apă, sau șamponarea excesivă, deoarece pot să ducă la o diminuare a perioadei active a produsului. Studiile au indicat că șamponarea lunară sau scufundarea în apă nu duce la o scădere semnificativă a duratei de eficacitate de 8 luni împotriva căpușelor, după redistribuirea substanțelor active la nivelul blănii, în timp ce eficacitatea produsului împotriva puricilor scade treptat, începând din luna a 5-a.

Evaluări

Recenzii

GG
2021. Jan. 21.

Gina Groza

 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating
 • Review rating

Autentificați-vă pentru a continua recenzia

Scrieți-vă opinia, evaluați, comentați după autentificare

Image Description